Francis Goethals
Regressietherapie en hypnotherapie
Spring naar de inhoud

Vaginale zenuwpijn en libido

Waarom wou je hypnose- of regressietherapie?
Op het moment dat ik bij Francis aanklopte had ik al meer dan zes jaar gynaecologische problemen, namelijk vaginale zenuwpijn, een vorm van secundair vaginisme. Hierdoor was vrijen met mijn partner onmogelijk geworden. Ik had de afgelopen jaren alle reguliere behandelingen geprobeerd (verdovende crèmes, hormonen, pijnmedicatie, zenuwblokkades) en ook alternatieve behandelingen (acupunctuur, CBD en THC-olie, …).

Geen enkele therapie bracht ook maar een beetje verlichting. Toen de gynaecoloog een pijnlijke operatie voorstelde als laatste redmiddel zonder garantie op succes was het genoeg geweest. Ik moest hiermee leren leven en ook met het verdriet en schuldgevoel dat ik had tegenover mijn partner. Mijn libido was door deze problematiek helemaal verdwenen. Genieten van seks was een verre herinnering geworden.

Hoe was de ervaring voor jou?
We hebben aan verschillende thema’s gewerkt die spelen in mijn leven. Ik durfde dit probleem niet meteen te vertellen omdat ik mij schaamde. Dit bleek later helemaal niet nodig te zijn geweest maar het is niet makkelijk om over seksuele problemen te praten.

Ik had onmiddellijk een veilig en vertrouwd gevoel. Er was alle begrip en ruimte voor mijn pijn en verdriet. Francis straalt rust uit en heeft een engelengeduld. Ik kreeg steeds alle tijd die ik nodig had en er werd écht geluisterd. Hierdoor heb ik mijn schaamte kunnen overwinnen en kon ik mij volledig openstellen.

Tijdens de sessies kwamen verschillende gebeurtenissen naar boven. Soms kleine dingen waar ik nooit meer bij stilgestaan had maar die blijkbaar toch een diepe indruk nagelaten hadden. Soms waren het grotere dingen die ik dacht verwerkt te hebben of die ik diep weggestopt had om de pijn niet te moeten voelen. Alles gebeurde op mijn tempo. Ik heb me steeds enorm begrepen en gesteund gevoeld.

Wat heeft het je gebracht?
Het heeft mijn leven en dat van mijn partner veranderd. Eerst kwam mijn libido terug, na jaren weggeweest te zijn. Na elke sessie kwam er een piek in mijn libido wat heel vreemd voelde maar tegelijkertijd vertrouwen gaf. Later werd het me duidelijk dat het een teken was dat er weer een stukje heling plaatsgevonden had. Er verdween tijdens de sessie ook steeds een stuk spanning uit mijn lichaam. Tegelijkertijd kreeg ik meer zin in het leven.

En nog wat later kwam het magische moment. Vrijen met mijn partner werd terug mogelijk. Van het ene op het andere moment. Ik kreeg hierdoor meer zelfvertrouwen, voelde me terug vrouwelijker en onze relatie kreeg een nieuw leven, een nieuwe energie.

Vandaag, zoveel maanden later, kunnen we bij momenten nog steeds niet geloven dat dit probleem opgelost is. Ik heb zelf mogen zien en aan den lijve ondervinden wat voor een krachtige, effectieve therapie regressietherapie is. Geen pleister op de wonde.

In welke mate voel je je geholpen door de therapie? (0 = niet / 10 = helemaal)
10

Zou je deze behandeling aanraden aan mensen in je omgeving?
Ja